Kullingstrofén

Datum: 2006-06-22
Förare: Danne
Co-driver: Tomas
Fordon: JZK 204, Picasso!
Tävling   Kullingstrofén, Kullings MS
Resultat totalt   10/15
Sträckresultat 11:a, 2:a, 14:e, 9:a
Klass::   Volvo Original Elit B
Betyg:
Kommentar: Även denna gång var det mycket jobb med bilen innan det kunde tävlas med den, men den här gången blev belöningen bättre. En tiondeplats av 15 startande i Elit B behöver man inte skämmas för, särskilt inte med tanke på att det är den första tävlingen för året, och den första med bilen.
När vi lärt oss bilen och fått upp tempot, då får de passa sig. Det mest positiva som vi tar med oss till nästa tävling är andratiden vi satte på SS2.

Det är ju lagom långt till Herrljunga, bara ca 7 mil, så vi behövde inte samlas för avfärd förrän halv åtta, sovmorgon alltså. Allt hade gjorts klart på fredagskvällen, men för ovanlighets skull var inte bilen lastad, i och med att motorn var nybyggd så vägkörde vi VOCen till Herrljunga, serviceteknikern för dagen, Hans Eriksson förärades uppdraget att köra Picasso. För första gången på ett tag så gick allt smidigt med anmälan och besiktning och vi hade gott om tid att sätta upp det nyfådda servicetältet (tack mamma, pappa, bror & Madde) och ta en kopp kaffe.
På väg ut mot SS1 så hörde vi mycket missljud i bilen, men bestämde oss för att det inte var något allvarligt, äntligen dags för race! Tyvärr kunde det börjat bättre, i första skarpa kurvan så bromsar jag för sent och när jag misslyckas med att få i tvåans växel för att försöka rädda situationen är avåkningen ett faktum. Med låsta bromsar glider vi in i ett staket. Farten var dock låg, så det var bara att lägga i backen, backa ut och komma igen. Resten av sträckan gick bra, även om flytet inte ville infinna sig efter avåkningen. I mål hade vi tappat 7 sekunder på de flesta i täten.
Sträcka två gick helt problemfritt och tydligen i ett bra tempo, det visade sig att vi hade andratid efter omöjliga Henrik Persson på hemmavägar! Vi hade haft lite närkontakt med en sten, men efter lite justering av fälgen beslutade vi oss för att köra på det däcket ändå.
Inför SS3 försökte jag lugna ner mig själv lite, för att inte dra upp ett alltför högt tempo efter den snabba tiden på SS2. Tyvärr genade jag lite för mycket i en H3 med stenar inner och slog punktering på höger framdäck. Vi tappade 20-25 sekunder på detta, och chansen till en framskjuten placering var borta.
Inför sträcka fyra som var 2,3 mil (!) lång så var målet att ta bilen hel i mål. Det lyckades vi med, ett fint flyt i körning och noter hela vägen, men som befarat hade tempot varit lite för lågt, vi tappade 10-15 sekunder på de i täten.
Vid summeringen i slutmålet kunde vi se att vi slutat på en tiondeplats av femton startande, inget toppresultat men med hel bil och lite mil i kroppen! Utan punktering hade vi hoppat upp ett par placeringar, men det kommer krävas topprestationer på varje sträcka för att hänga med i toppen i Sverigeserien för B-förare i år, det är helt klart! Vi får satsa vidare i Älvängen där nästa deltävling avgörs!

Placeringar för våra klubbkompisar:


 
SMK Trollhättan: Christer Nilsson, 3:a/5 Grupp H 66-74, Mikael Ericsson, Brutit/29 A-förare Grupp H
MK Team Treske: Knutte Edenholm, 6:a/15 VOC B-förare, Per Johansson, 3:a/22 VOC C-förare, Niklas Andersson, 7:a/22, VOC C-förare


Kullingstrofén


Lördag morgon och ekipaget är klart för avfärd.


Här har vi riggat serviceplatsen, för första gången hade vi tält att meka vid!


Intercomen provas innan start. Naturligtvis hade den stått på så att batteriet var tomt. Tur för oss att Hans var på plats och snabbt åkte och köpte nytt!


Summering efter SS1 med Knutte Edenholm och hans kartläsare David Mård. Skuggan under tältet vad behaglig denna varma dag.


Lite stukad front hade vi efter närkontakten med staketet, men det var snabbt fixat.


Tomas, Knutte och David laddar för SS2 och 3 som kördes utan uppehåll. Knutte slutade som bästa 240 VOC på en sjätte plats.


Knutte och David hade sina flickvänner med som servicepersonal i solen.


En granne på serviceplatsen med lite större servicebuss...


Däcket som fick stenkänning på både SS2 & 3. Den övre bucklan från SS2 klarade vi utan punktering...


...men inte den på sträcka 3! På framsidan såg dock däcket bra ut, skulle det kunna gå att använda igen...?


Svaret är NEJ! När vi vände på däcket såg vi var det tagit mest stryk, så det blir skroten nästa för det hjulet!


Efter sista service gav sig Hans och Knuttes servicepersonal ut i skogen för att kika lite. Här kommer Knutte i full fart!


Mellan mig och Knutte startade Martin Holmberg från Hässleholm som slutade på tolfte plats.


Sen kom Picasso, med kontrollerad fart och placering på vägen.


Efter oss startade Andreas Andersson från Götene som slutade på fjortonde plats.


Här nedan följer två bildserier som jag fått från Johannes Ericsson på emotorsport.


Den första av de två kurvorna han fotat forceras lugnt och behärskat.


Den här bildserien fotades på SS1.


Här kommer en bildserie från den avslutande SS4, där vi kommer med bra fart!


Jag fick använda hela vägen för att komma genom kurvan.


Det löste sig ju bra, men trots farten i denna kurva fick vi alltså nöja oss med en blygsam niondetid på sträckan.

 

Genesis...

denna sida uppdaterades senast 2006-08-01 21:38