Sammanfattning säsongen 2005

Datum: 2005
Förare: Danne
Co-driver: Erik & Tomas, med inhopp av Anders, Hans och Ulle
Fordon: KPG 423, Cobran, i avslutningen ett ihopp av KNH332
Tävlingar   Munkrundan, OX-specialen, Broditsnurren, Laxåknixen, ICA-Varvloppet, LET Memorial, Kullingstrofén, Strömkarlen, Vedumsmästerskapet, Rikspokalen & Nordisk C-förarfinal
Resultat totalt   Olika
Deltävlingsresultat 1:a, 10:a, 10:a, 2:a, 2:a, Brutit, 10:a, 4:a, 14:e, Utesluten, 2:a
Klass::   Volvo Original CUP
Betyg:
Kommentar: 4 Cobror av fem får det bli för den här säsongen. Den är ju helt klart min bästa säsong hittills, jag har haft bil att åka med hela säsongen, även om den på andra halvan inte var helt rak...
Jag vet inte om det var därför som resultaten också blev lite sämre på andra halvan av säsongen, eller om det helt enkelt berodde på att självförtroendet och känslan försvann efter smällen i LET Memorial i Säffle. Hur det än var med den saken, så kom självförtroendet tillbaka, när jag visade att jag kunde hänga med de allra snabbaste på Nordiska C-förarfinalen på Mantorp, som blev den stora kronan på årets säsong.


 

2005-02-26
Första tävlingen för året var Munkrundan i Munkfors. Tävlingen gick delvis på gamla Svenska Rallyt-vägar, så det var snabba och roliga sträckor. Det här var antagligen den mest odramatiska tävlingen på hela året, ingen dramatik någonstans, men det gick uppenbarligen fort, för det slutade ju med seger i C-förarklassen och VOC totalt. Dessutom slog jag alla Grupp H C-förarna...!
2005-04-10
Efter Munkrundan blev det ideligen inställda vintertävlingar, och uppehållet blev långt innan vi fick lufta Cobran igen. Asfalt är ju inte riktigt min grej, men då tävlingen ingick i Västa VOC skulle vi i alla fall göra ett försök. På lånade däck hankade vi oss runt, och slutade på en tionde plats, vilket vi inte var helt nöjda med.

 

2005-04-23
Nästa tävling var Broditsnurren, återigen en asfalttävling, nu hade jag tagit med flickvännen Ulrika, som skulle få åka sin första rallytävling någonsin!
Misstankarna från förra tävlingen besannades nu, det går inte att hänga med på asfalt om man inte har konkurrenskraftiga däck. Vi slutar tia igen, men roligt var det, och vi åkte nog med mest sladd av alla på hela tävlingen, på våra 10 år gamla däck...!
På bilden ser ni Tobias Johansson, som vann C-VOC i Mariestad.
2005-05-21
Gruspremiären avverkades i Laxå, tävlingen hette Laxåknixen. Där var det även comeback för min bror Erik som kartläsare. Sist han läste noter var i Götenerundan 2003.
Det var nervöst innan start, men det skulle visas sig helt obefogat. Noter och körning fungerade bra, och vi slutade på andra plats, sagna med 1,6 sek av Oskar Nyberg från MK Ran.
2005-05-28
Årets andra grustävling var vi mer optimistiska inför, och målet var naturligtvis revansch på Oskar Nyberg. Kanske var det just vid tillfället på bilden till vänster som chansen till revansch gick om intet. Vi åkte ut på en åker och tappade tid. I mål var vi tvåa, slagna av Oskar med 1,1 sekunder...
2005-06-11
I Säffle kom säsongens stora bottennapp. Med bra förberedelser, övernattning på plats i Säffle, och med föräldrar och flickvän som servicepersonal var det dags att ta sig an den svenska VOC eliten i LET Memorian, som ingick i Sommarserien.
Vi hängde med hyfsat, och hade en topp fem placering inom räckhåll, när vi kraschade in i en jordvall på sista sträckan, och fick åka hem med ramsned bil.

 
2005-07-23
Första tävlingen efter Säffle-smällen blev Kullingstrofén i Herrljunga. Återigen en deltävling i Sommarserien.
Det skulle visa sig att smällen satt lite i huvudet på mig, och även i ramen på bilen.
Vi fick aldrig upp den rätta farten, och slutade på tionde plats.

 
2005-09-03
I hemmatävlingen Strömkarlen var det viktigaste att komma imål, och ta poäng i Förbundsmästerskapet. Det lyckades och farten började komma tillbaka lite grand. En fjärdeplats slutade det med, och i och med detta säkrades segern i FM.

 
2005-10-09
I Vedumsmästerskapet skulle kontorschefen Anders, och den flitigaste mekanikern Hans, få åka med två sträckor var, då tävlingen är onotad.
Målet var att ta bilen i mål, och ha roligt. Det lyckades, och vi slutade på 14:e plats.

 
2005-10-22
Rikspokalen i Örebro var säsongens sista planerade tävling. Näst efter LET Memorial, får den här tävlingen räknas som det näst största misslyckandet.
Allt gick bra fram till SS3, när ljuset strulade och vi tappade över tre minuter. Inte nog med det, när vi stressade lämnade serviceplatsen efter att ha lagat lyset, så missar vi en tidkontroll, och blir uteslutna ur rallyt.
Som tur är hade vi ju redan säkrat mästerskapssegern...

 
2005-11-05/06
Säsongsavslutningen försköts glädjande nog med två veckor. Med wildcard-inbjudan från Cupgeneralen Carlerik Johansson på Volvo Original, så åkte vi med lånad bil till Mantorp för tävling och träning i dagarna två.
Säsongen kunde nästan inte ha slutat bättre. Efter de tre grenarna slalom, rally och racing, stod vi som slutliga silvermedaljörer, i konkurrens med Sveriges, Norges och Tysklands bästa VOC-förare.

 
Totalt 11 tävlingar blev det under 2005, helt klart rekord för min del. Vi fullföljde 9 av de 11, och var topp 5 i 50av de 9. Helt klart ett resultat som vi kan vara nöjda med!
Till 2006 har vi nu blivit B-förare, och nu väntar ett nytt bilbygge, eller om vi hittar något färdigt som vi har råd med.
Den som lever får se!


Genesis...

denna sida uppdaterades senast 2006-03-27 21:14